Werkwijze

Kennismakingsgesprek en proefwandeling

Wanneer u enthousiast bent geworden over Woefenzo Hondenuitlaatservice,
kunt u contact met ons opnemen. Wij plannen vervolgens een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Tijdens deze ontmoeting brengen wij uw wensen en die van de hond in kaart. Het is daarna mogelijk een proefwandeling te maken, om te zien op welke wijze en waar de hond uitgelaten wordt. Wanneer u besluit Woefenzo Hondenuitlaatservice in te schakelen, dan nemen wij samen met u het aanmeldformulier, sleutelcontract en de algemene voorwaarden door.
Het is bij ons uiteraard ook mogelijk, dat uw een keer met de hond meewandelt om te zien hoe het er in de groep aan toe gaat.

Wandelingen en oppassen

Bij Woefenzo kunt u naast onze individuele of groepswandelingen, ook gebruik maken van onze oppasservice. Graag lichten we onze servicemogelijkheden nog wat verder toe.

Individuele wandeling
Uw hond wordt thuis opgehaald en in de vertrouwde omgeving uitgelaten. De hond ontvangt de volledige aandacht tijdens het wandelen. Dit zal aangelijnd gebeuren en indien waar mogelijk en in overleg los. Hulp en begeleiding kan ook geboden worden bij problemen als trekken aan de lijn of het uitvallen van de hond tegen soortgenoten.
3

Groepswandeling
De honden worden opgehaald in de Woefenzo bus. Wij vervoeren de honden in een professionele en veilige bus. Deze beschikt over mooie benches die voorzien zijn van antislip. Minimaal één maal per week worden alle benches schoongemaakt en ontsmet. In de bus zijn verder handdoeken, een branddeken, brandblusser en EHBO-koffer aanwezig. Om lichamelijke klachten te voorkomen, begeleiden wij de honden door middel van een speciale loopplank in en uit het voertuig. Tevens is er een uitstekend ventilatiesysteem aanwezig in de bus. Wij streven ernaar met niet meer dan 10 honden te wandelen. Het is mogelijk om individuele en groepswandelingen te combineren.
IMG-20171006-WA0080

Oppasservice
Wilt u een dagje weg, of gaat u een paar dagen weg en zit u met uw hond, dan bied onze oppasservice een uitkomst! Wij kunnen op uw hond/honden passen, dit kan voor een paar uur zijn, maar kan ook een heel weekend of een week kan! De hond komt bij ons in huis, in huiselijke sfeer. Hij komt dus niet in een kennel zoals in een pension. De enige voorwaarden is, dat uw hond sociaal is naar andere honden en mensen, los kan lopen in het bos en sociaal is naar katten aan gezien wij hier een kat in huis hebben. De oppasservice bij ons is anders als bijvoorbeeld een kennel of pension, bij ons wordt u hond alleen (hooguit met een andere hond) in huiselijke sfeer opgevangen. Doordat uw hond de enige is krijgt hij alle persoonlijke aandacht die hij verdient. Daarnaast mag hij (mits die bij mij thuis wordt opgevangen) bijvoorbeeld lekker op bed slapen ’s nachts, en zit dus niet zoals bijvoorbeeld een kennel alleen in een hok of met een boel andere honden samen. Ik heb in mijn ruime appartement ruimte voor kleine maar ook grootte honden. Er is een lift aanwezig dus honden hoeven geen trap te kunnen lopen. Daarnaast is het appartement voorzien van een ruim balkon met kunstgras, en heb ik ook een hondenkamer, voorzien van honden-bed, hondenkussen, en natuurlijk heel veel speeltjes, en lekkere dingen voor de hond 🙂
photo20180818_09484920180818_094909

Kattenverzorging aan huis
Gaat u een dag, weekend of langer van huis en blijft u kat thuis. Ik kom graag 1 of 2 keer per dag langs voor het verzorgen van uw kat. Dit kan inhouden het verschonen van de kattenbak, de kat eten geven, kroelen en/of spelen met de kat. De kosten hiervoor is €7,50 voor een bezoek van ongeveer 15 minuten. In de weekend en avonduren komt er een toeslag bij. Langere tijd is uiteraard altijd mogelijk op aanvraag.

Opleidingen en ervaringen

Van 2014 tot 2015 heeft Laura Keun (eigenaresse) ervaring opgedaan bij hondenscholen als Hondentraining Breda, Hondenschool Shada en Gehoorzame huishond van de Dierenbescherming. Hier leerde zij onder andere de lichaamstaal van honden te begrijpen, helder en duidelijk oefeningen over te brengen aan groepen en ondersteunde hondentrainers tijdens het lesgeven. Groepen waar zij ondersteuning bood: puppy’s, pubers, basisgroep, beginners en gevorderde honden. Tevens heeft zij de cursus “Alles over honden” bij Laudius gevolgd. Als kers op de taart heeft zij in goed gevolg de opleiding Hondenuitlaatservice aan de Martin Gaus Academie afgelegd en haar diploma hiervoor behaald in 2016. Met haar ervaring en kennis heeft ze tot op heden al verschillende baasjes kunnen ondersteunen en helpen bij het oplossen van het probleemgedrag van zijn of haar hond. Woefenzo Hondenuitlaatservice beschikt uiteraard ook over een EHBO certificaat voor honden. Per oktober 2016 volgt Laura Keun de opleiding Hondengedragstherapeut en hondentrainer bij Calming Signs.

Woefenzo heeft ervaring met de volgende hondenrassen:
Amerikaanse Bulldog, Amerikaanse Stafford, Australian Labradoodle, Australian Shepherd, Beagle, Berner Sennenhond, Bouvier, Boomer, Border Collie, Cavalier King Charles Spaniël, Cairn Terriër, Chihuahua, Dalmatiër, Duitse Herder, Engelse Cocker Spaniël, Engelse Springer Spaniël, Flat Coated Retriever, Franse Bulldog, Friese Stabij, Golden Doodle, Golden Retriever, Grote Zwitserse Sennenhond, Havanezer, Huskey, Ierse Setter, Ierse Terriër, Jack Russel, Keeshond, Labradoodle, Labrador, Maltezer, Mechelse Herder, Mini Bullterriër, Mopshond, Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Oud Duitse Herder, Petit basset griffon Vendeen, Pomeriaan, Portugese mix, Ridgeback, Schotse Terriër, Shiba Inu, Teckel, Tervuerense Herder, Vizsla, Weimaraner, West Highland White Terriër, Zwitserse Herder.

Kruisingen:
Kruising Akita/Labrador
Kruising Beagle/Franse Bulldog
Kruising Beagle/Rottweiler/Labrador
Kruising Boxer/Labrador
Kruising Border Collie/Friese Stabij
Kruising Duitse Herder/Border Collie
Kruising Golden Doodle/Sheltie
Kruising Labrador/Friese Stabij
Kruising Labrador/Heidewachtel
Kruising Schnauzer/Maltezer
Kruising Chihuahua/Cairn Terriër
Kruising Maltezer/Poedel
Kruising Chihuahua/Dwergkees
Kruising Ruwharige Teckel/Bull Terriër
Kruising Appenzeller/Duitse Herder
Kruising Mechelse Herder/Berner Sennenhond
Vuilnisbak + Buitenlandse honden.

Staat uw ras er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren u persoonlijk over de kennis en kunde van uw soort hond.

Promotiefilmpje Woefenzo hondenuitlaatservice: