Nieuws

Op deze pagina komen de leuke en belangrijke mededelingen te staan:

* Wij horen graag van onze klanten de vakantie en vrije dagen, waarop de hond niet met ons mee hoeft zo ver mogelijk van te voren.

* Onze geplande vakantie en/of vrije dagen:
van: 19-07-2021 tot en met: 30-07-2021
van: 27-12-2021 tot en met: 31-12-2021

Daarnaast werken wij niet met officiële feestdagen.

UITLEG HITTE ROOSTER:
Uiteraard loop ik net als jullie, en de honden het liefst gewoon normaal mijn groepen. Maar wanneer het erg warm wordt, is dit gewoon te gevaarlijk, aangezien de honden heel moeilijk hun warmte kwijt kunnen.

Bij een temperatuur onder de 30 graden loop ik (mits het niet al te lang op rij heet is geweest) gewoon mijn groepswandelingen. Eventueel wat eerder, als het tegen de 30 graden aan loopt.
Bij een temperatuur tussen de 30 en 35 graden (of onder de 30 graden wanneer het al langer op rij heet is) loop ik alleen een ochtendgroep, en krijgen de middaghonden die echt moeten een poep/plas rondje in de wijk.
Bij een temperatuur boven de 35 graden (of onder de 35 graden maar wanneer het al langer op rij heet is) loop ik geen groepen, omdat het dan in de ochtend al te warm is om een groep te gaan lopen, en vooral te warm om alle honden met de bus op te halen. Dan loop ik dus alle honden die echt moeten individueel voor een plas/poep rondje in de wijk.
Het is lang prima te doen in mijn witte bus, met een goed ventilatiesysteem en airco voorin. Daarnaast heb ik met deze hitte bij de achterklep een Ventlock zitten, waardoor de achterklep verantwoord een klein stukje open kan blijven staan. En er zo nog meer frisse lucht en een windje bij de honden komt. Maar als het echt lange tijd op rij warm is, of boven de 35 graden is wordt het ook in de bus te heet, en is het in het bos eigenlijk ook niet meer te doen om een normale ronde met de honden te wandelen. Het is dus niet omdat ik niet wil wandelen vanwege de hitte, of omdat het makkelijk is (want dat is het ook voor mij zeker niet) maar het hele hitterooster is in het belang en voor de veiligheid van jullie honden!

Ik zorg altijd voor voldoende drinkwater, en zal ook altijd controleren of er bij de honden als ik weg ga nog voldoende water staat (dit doe ik trouwens altijd, ook in de winter).
Zorg er zelf dus ook voor dat je niet in de hitte gaat wandelen met de hond, en er uiteraard niet mee gaat fietsen etc… Honden kunnen alleen maar hun warmte kwijt door te hijgen en zweten kunnen ze alleen bij de voetzolen, ze hebben het dus nog warmer als wij!