Hulp en begeleiding

unnamed (1)Hulp en begeleiding

Een hond is uiteraard onderdeel van het gezin. Het is daarom wel zo prettig dat de hond goed naar u luistert doet wat er gezegd wordt. Lukt dit niet altijd even goed? Bij Woefenzo bent u aan het juiste adres voor hulp. Wij bieden namelijk begeleiding op de volgende gebieden:

  • Opvoeden pups

Een leuke, maar uitdagende periode is de puppytijd. Ze groeien als kool, zijn ondernemend, speels en weten nog niet goed wanneer ze dienen te stoppen. Wij kunnen hier hulp bieden door de simpele basis comando’s als zit, af, hier, stop en naast aan te leren. Ook het socialiseren van de pup is van groot belang. Wij zoeken daarom allerlei nieuwe situaties op zodat uw hond daar kennis mee kan maken en aan went. Denk aan vervoer met de auto, drukke plaatsen als de markt en ook zeker de omgang met andere honden.

  • Hulp bij het trekken van de lijn

Er is niets zo vervelend als een hond die u uitlaat in plaats van andersom. Trekken aan de lijn is een veel voorkomend probleem. Naast het feit dat het zwaar vermoeiend is voor uw arm en tevens frustrerend wanneer uw hond trekt, kan een reactie hierop zijn dat hondenbezitters tegen de wandeling op gaan zien. Gevolg? De hond kan zijn energie niet volledig kwijt en gaat nog meer trekken wanneer hij buiten komt. Er zijn diverse redenen mogelijk waarom een hond trekt aan de lijn. Wij gaan hiermee aan de slag, zodat u weer kunt genieten van een fijne wandeling

  • Andere gedragsproblemen

Valt uw hond uit tegen soortgenoten of misschien auto’s of fietsers? Dit is erg vervelend, niet alleen voor u, maar ook voor de tegenpartij. Gedragsproblemen kunnen ontstaan door angst, enthousiasme of prikkels. Het gaat in veel gevallen niet om het afleren van ongewenst gedrag om het probleem om te lossen, maar om het aanleren van (nieuw) gewenst gedrag. Wij hebben als doel in zulk soort gevallen goede omstandigheden te creëren, uw hond te begeleiden en het gewenste gedrag uit te lokken. Vervolgens wordt er door middel van belonen het nieuwe gedrag sterker gemaakt dan het probleemgedrag. Woefenzo biedt handvatten en inzichten om het gedrag van uw hond om te buigen in positief gedrag.

Meer weten? Neem een kijkje op de pagina werkwijze over de door mij gevolgde opleidingen en ervaringen. Voor meer informatie, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.